Spicy maki med stegt tun

Lækker sushi med lynstegt tun, som har lidt kick af chili.

  +60min       Middel       Avanceret     Personer
Stegt marineret tun kan også serveres til en lækker salat.
Ingredienser
kogte sushiris (svarende til ca. 65 g rå ris)
1ark Blue Dragon Sushi Nori tang
Blue Dragon Wasabi paste
60g tunfilet, skåret i ca. 2 cm tykke stykker
1spsk. teriyaki sauce
1½dråbe Blue Dragon Sesamolie
salt og peber
1/4 agurk, skåret i strimler
1/4 moden avocado, skåret i skiver
½tsk. ristede sesamfrø
½tsk. ristet hakket purløg
Blue Dragon Sweet chili dipping sauce
1/4 lime
Fremgangsmåde

1. Kog sushiris jf. anvisningerne på pakken og bland dem med sushi su (risvineddike og sukker).

2. Marinér tun i teriyaki og sesamolie i ca. 30 min. i køleskabet.

3. Steg tunen på alle sider i få minutter, så ydersiden får farve men kernen forbliver rå. Lad tunen køle af.

4. Læg tangarket med den blanke side nedad mod bambusmåtten. Bred ris ud på tangen i et ca. ½ cm tykt lag og lad et lille stykke i kanten af tangarket, som vender væk fra dig, være fri for ris.

5. Læg tunstykkerne i en række henover risene og smør lidt wasabi paste og sweet chilisauce på efter smag. Læg avocado og agurk ovenpå og drys med ristede sesamfrø og purløg.

6. Rul makirullen sammen ved hjælp af bambusmåtten og luk den ved at fugte toppen af tangarket med få dråber vand. Skær rullen i 6-8 stykker med en skarp kniv - dyp evt. kniven i vand jævnligt for at få flotte stykker.

7. Server med chilisauce, limeskiver, sojasauce, wasabi paste og sushi ingefær.

Du kan måske også lide