Sojalaks med wasabimos

Sojamarineret laks og kartoffelmos med et twist.

  30-60min       Middel       Middel     Personer
Wasabi paste kan evt. erstattes med en af Blue Dragons andre typer paste; Chili-radise eller Sennep.
Ingredienser
600g laks (4 fileter)
3spsk. japansk sojasauce
1spsk. Blue Dragon Risvineddike
1spsk. sukker
1kg kartofter (egnede til mos)
1 1/2dl mælk
2spsk. smør
1-3spsk. Blue Dragon Wasabi paste
flagesalt
hvid peber
Fremgangsmåde

1. Bland sojasauce, risvineddike og sukker, og hæld blandingen over laksen. Lad laksen marinere i 20 minutter.

2. Skræl og kog kartoflerne. Opvarm mælken og bland den i de mosede kartofler. Smag til med smør, wasabi paste, salt og peber. Tilsæt wasabi lidt ad gangen, da den har en meget kraftig smag.

3. Opvarm en pande (evt. grillpande) til høj varme. Steg laksen i 2-3 minutter på hver side. Server laksen med wasabimos og evt. lidt grønt.

4. Server laksen med wasabimos og evt. lidt grønt.

Du kan måske også lide