De sprøde kyllingestykker kan også anvendes i en mættende salat.
kogte sushiris (svarende til ca. 65 g rå ris) | ||
1ark | Blue Dragon Sushi Nori tang | |
Blue Dragon Wasabi paste | ||
100g | kylling inderfilet | |
1 | æggehvide | |
salt og peber | ||
Blue Dragon Panko mix | ||
1/4 | agurk, skrællet og uden kerner, skåret i tynde strimler | |
1tsk. | mayonnaise | |
1tsk. | hakket purløg | |
1/4 | moden avocado, uden skræl, skåret i skiver | |
iceberg eller hjertesalat, skåret i strimler | ||
ristet sesamfrø |
1. Kog sushiris jf. anvisningerne på pakken og bland med sushi su (risvineddike og sukker).
2. Halver inderfileterne på langs. Vend kyllingestykkerne i sammenpisket æggehvide tilsat salt og peber og dernæst i panko rasp. Steg kødet i olie ved middel til jævn varme til det er gyldenbrunt. Lad kyllingestykkerne dryppe af på køkkenrulle.
3. Pak bambusmåtten ind i husholdningsfilm. Læg et tangark på måtten med den matte side opad. Bred ris ud på hele arket og drys med ristede sesamfrø.
4. Vend tangarket om, så risen vender nedad mod bambusmåtten. Smør en smule wasabi paste på tangen. Placer fyldet på midten i hele arkets bredde og smør mayonnaise på kyllingestykkerne.
5. Brug bambusmåtten til forsigtigt at rulle det hele sammen til en fast rulle. Skær rullen i 6-8 stykker med en skarp kniv - dyp evt. kniven i vand jævnligt for at få flotte stykker. Drys evt. med ekstra sesamfrø.
6. Server med sojasauce, wasabi paste og sushi ingefær.