Pad Thai

En favorit fra Thailands gadekøkkener

  0-15min       Middel       Let     Personer
Hvilken olie?
Den bedste slags olie til lynstegning har en neutral smag og et højt rygepunkt, dvs. at varmen kan blive meget varm inden den begynder at ryge.
Brug vegetabilsk olie, jordnøddeolie, rapsolie af høj kvalitet eller solsikkeolie.

Bemærk at sesamolie ikke er beregnet til at stege i, da det let brænder. Det er dog vidunderligt at tilsætte i slutningen af tilberedningen for at give smag, eller som smagsgiver i salater og supper.
Ingredienser
125g risnudler
1spsk. vegetabilsk olie
150g tigerrejer, rå uden skal og tarmkanal
1fed knust hvidløg
1stk. rød chili, uden kerner og finthakket
4stk. forårsløg, i stykker á ca. 2½ cm.
1stk. limefrugt, presset
½spsk. Blue Dragon Sweet chili dipping sauce
2tsk, brunt sukker (muscovado eller farin)
1stk. æg, sammenpisket
1spsk. koriander, finthakket
1spsk. saltede peanuts, hakket
Fremgangsmåde

1. Tilbered risnudler jf. anvisningerne på pakken.

2. Varm olien i en wok eller pande og lynsteg rejerne i ca. 2 minutter. Tag derpå rejerne op af panden med en hulske.

3. Tilsæt hvidløg, chili og forårsløg og steg i ca. 1 minut.

4. Tilsæt nudler, limesaft, chilisauce og sukker og vend det sammen med hvidløg m.m.. Skub nudler og grøntsager ud til kanten af wokken og hæld æg midt i panden. Rør i æggemassen i ca. 30 sekunder indtil den har sat sig. Tilsæt rejerne og bland alle ingredienser godt.

5. Server straks pyntet med koriander og peanuts.

Du kan måske også lide