Asiatisk Kålsalat

Sprød og mættende salat

  15-30min       Middel       Middel     Personer
Erstat evt. Thai basilikum med almindelig basilikum kendt fra det italienske køkken.
Ingredienser
½stk. savoykål, fintsnittet
½ stk. spidskål, fintsnittet
½stk. rødkål, fintsnittet
2stk. gulerødder, groft revet
1lille bundt mynte uden stilke
1lille bundt Thai basilikum, hakket
1lille bundt koriander, hakket
150ml ekstra jomfru olivenolie
3stk. skalotteløg, finthakket
2stilke citrongræs, banket og skåret i tynde skiver
2stk. Bird's Eye chilier, skåret i tynde skiver
2spsk. Blue Dragon Fiskesauce
4stk. limefrugt, presset
50ml Blue Dragon Risvineddike
1spsk. Blue Dragon Sesamolie
1spsk. ristede sesamfrø
salt
peber
Fremgangsmåde

1. Bland grøntsagerne i en skål eller på et fad.

2. Opvarm olien i en gryde ved middel varme og tag den af varmen. Tilsæt løg, citrongræs og chili. Tilsæt fiskesauce, limesaft, risvineddike og sesamolie lidt ad gangen.

3. Sæt dressingen tilbage på varmen og opvarm indtil det netop begynder at simre. Hæld dressingen over salaten og server straks drysset med sesamfrø.

Du kan måske også lide