Erstat evt. Thai basilikum med almindelig basilikum kendt fra det italienske køkken.
½stk. | savoykål, fintsnittet | |
½ stk. | spidskål, fintsnittet | |
½stk. | rødkål, fintsnittet | |
2stk. | gulerødder, groft revet | |
1lille bundt | mynte uden stilke | |
1lille bundt | Thai basilikum, hakket | |
1lille bundt | koriander, hakket | |
150ml | ekstra jomfru olivenolie | |
3stk. | skalotteløg, finthakket | |
2stilke | citrongræs, banket og skåret i tynde skiver | |
2stk. | Bird's Eye chilier, skåret i tynde skiver | |
2spsk. | Blue Dragon Fiskesauce | |
4stk. | limefrugt, presset | |
50ml | Blue Dragon Risvineddike | |
1spsk. | Blue Dragon Sesamolie | |
1spsk. | ristede sesamfrø | |
salt | ||
peber |
1. Bland grøntsagerne i en skål eller på et fad.
2. Opvarm olien i en gryde ved middel varme og tag den af varmen. Tilsæt løg, citrongræs og chili. Tilsæt fiskesauce, limesaft, risvineddike og sesamolie lidt ad gangen.
3. Sæt dressingen tilbage på varmen og opvarm indtil det netop begynder at simre. Hæld dressingen over salaten og server straks drysset med sesamfrø.