Nem Thai Salat

Sprød salat med karakteristisk Thai smag

  15-30min       Middel       Let     Personer
Tilsæt fx kogte nudler eller kogt/stegt kylling for at gøre salaten mere mættende.
Ingredienser
4stk. Bird's Eye chili, finthakket
3fed hvidløg, skrællet og finthakket
1tsk. ingefær, skrællet og finthakket
1tsk. Blue Dragon Fiskesauce
1tsk. palmesukker eller muscovadosukker
3spsk. limesaft
½stk. spidskål eller hvidkål, skåret i fine strimler
1stk. agurk, uden kerner og i strimler
1stk. stor gulerod, groft revet
5stk. forårsløg, i tynde skiver
peanuts, hakkede
Fremgangsmåde

1. Lav dressingen i en morter eller blender ved at blande chili, hvidløg, ingefær til en pasta. Tilsæt fiskesauce, sukker og lime og smag til, så dressingen får den rette balance mellem sødt, surt, salt og stærkt.

2. Anret grøntsagerne i en skål eller på et fad og hæld dressingen over.

3. Server med hakkede peanuts og evt. lidt koriander.

Du kan måske også lide