Mayonnaise kan evt. erstattes med Blue Dragon wasabi sauce, hvis man ønsker lidt mere spicy smag.
kogte sushiris (svarende til ca. 65 g rå ris) | ||
1ark | Blue Dragon Sushi Nori tang | |
50g | rejer XL eller kogte pilled blacktiger rejer | |
1/4 | agurk, skrællet og uden kerner, skåret i tynde strimler | |
1/4 | moden avocado, uden skræl, skåret i skiver | |
25ml | mayonnaise | |
15g | sesamfrø |
1. Kog sushiris jf. anvisningerne på pakken og bland med sushi su (risvineddike og sukker).
2. Pak en bambusmåtte ind i husholdningsfilm. Læg et ark nori tang med den matte side opad på måtten. Fordel risene på hele tangarket og vend det, så risene vender nedad mod bambusmåtten.
3. Placér fyldet ca. midt på den halvdel af nori arket, som vender ind mod dig selv. Smør lidt mayonnaise på fyldet, evt. rørt med lidt wasabi paste.
4. Brug bambusmåtten til forsigtigt at rulle sammen og rul derefter i sesamfrø. Skær rullen i 6-8 stykker med en skarp kniv - dyp evt. kniven i vand jævnligt for at få flotte stykker.
5. Servér med sojasauce, wasabi paste og sushi ingefær.